Ανακαλύψτε τα πανέμορφα Καλάβρυτα

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Η Κλειτορία είναι μια περιοχή απείρου φυσικού κάλλους στα νοτιοανατολικά της Αχαΐας, στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Το Elatos Apartments, αποτελεί ορμητήριο για πλήθος δραστηριοτήτων και εξορμήσεων σε αρχαιολογικά φυσιολατρικά αξιοθέατα.

Σπήλαιο των Λιμνών

Σπήλαιο των Λιμνών

Μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση σας από το Σπήλαιο των Λιμνών, (σε απόσταση 9 km) ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης με 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες και εκπληκτικούς σχηματισμούς σταλακτιτών και σταλαγμιτών που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο.

Πλανητέρο

Πλανητέρο

Αφήνοντας το Σπήλαιο των Λιμνών σε μικρή απόσταση βρίσκεται το Πλανητέρο (5 χλμ από την Κλειτορία) γνωστό για το μαγευτικό του πλατανόδασος και τα άφθονα νερά που το διατρέχουν. Εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε τον αναστηλωμένο παραδοσιακό νερόμυλο και να δοκιμάσετε πέστροφα από τα φημισμένα πεστροφεία -ιχθυοτροφεία της περιοχής.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ θα απολαύσετε το χιόνι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ένα από τα καλύτερα και πιο οργανωμένα της Ελλάδας καθώς διαθέτει 12 πίστες και 7 αναβατήρες για όλες τις κατηγορίες χιονοδρόμων , άνετο χώρο για παρκάρισμα , δύο σαλέ, σχολή εκμάθησης και κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού. Εκεί, στην επιβλητική Νεραϊδοράχη του όρους Χελμός βρίσκονται επίσης, τα μυθικά Ύδατα της Στυγός, που σχηματίζουν έναν εντυπωσιακό καταρράκτη ύψους 200 μέτρων, το τηλεσκόπιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με το όνομα «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» , το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων, το δάσος της Φολόης και το Διεθνές Ορειβατικό μονοπάτι Ε4.

Πόλη των Καλαβρύτων

Πόλη των Καλαβρύτων

Και φυσικά, θα επισκεφτείτε την ιστορική πόλη των Καλαβρύτων , για μια βόλτα στην πλατεία και την αγορά της πόλης, όπου θα ανακαλύψετε πλήθος από καταστήματα με λαχταριστά τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης, τον Τόπο Θυσίας , το Αρχοντικό της Παλαιολογίνας και να ζήσετε την εμπειρία ενός ρετρό ταξιδιού με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο ως το Διακοπτό και πίσω!

Λάδωνας - Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας

Λάδωνας - Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας

Φεύγοντας από τα Καλάβρυτα μπορείτε να κάνετε μια στάση στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης, εκεί όπου υψώθηκε το λάβαρο της Επανάστασης, αλλά και στο Μέγα Σπήλαιο που βρίσκεται στο 10ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαβρύτων –Αθηνών, στη σπηλιά ενός βράχου του Χελμού προκαλώντας δέος και θαυμασμό με την επιβλητικότητα του. Με αφετηρία το Elatos apartments και την Κλειτορία ξεκινήστε μια διαφορετική διαδρομή από την περιοχή του Αρχαίου Κλείτορα την «πρώτη πόλη που είδε το φως του ήλιου» σύμφωνα με τον Παυσανία, όπου θα μπορέσετε να θαυμάσετε τα αρχαιολογικά ευρήματα ή να παρακολουθήσετε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις- τραγωδίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να συνεχίσετε προς την μαγευτική τεχνητή Λίμνη του Λάδωνα για πεζοπορία, ψάρεμα, βαρκάδα, canoe- kayak και rafting. Ενδιάμεσα θα θαυμάσετε επίσης το Κλίμα του Παυσανία, ένα σημαντικό διατηρητέο μνημείο της φύσης, στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Για εσάς που επιζητάτε την περιπέτεια, ένα πλήθος δραστηριοτήτων όπως rafting, kanoe-kayak, πεζοπορία, ορειβασία, διαδρομή off road αυτοκίνητου (4x4) θα σας συνεπάρει! Για τους υπόλοιπους, οι περιηγήσεις στα μαγευτικά τοπία θα σας εξασφαλίσουν στιγμές χαλάρωσης που μόνο η φύση μπορεί να προσφέρει.